SCOALA SOFERI

Scoala de soferi MIHOC este autorizata pentru pregatirea cursantilor in vederea obtinerii permisului de conducere pentru categoriile B, BE, C, CE, D .

Avantaje:

  • program flexibil si posibilitate de a alege autoturismul
  • plata in rate
  • personal competent , sala de legislatie dotata corespunzator si posibilitatea de achizitiona material didactic (carti/CD)
  • simulare examen teoretic /practic

Documente necesare pentru obtinerea/preschimbarea permisului de conducere 

Categoriile B / BE

Cursul dureaza minim 3 saptamani (cat BE), respectiv minim 4 saptamani (cat B) – timp în care se efectueaza cursul de legislatie si 30 ore conducere auto.

Varsta minima este de 18 ani fara trei luni.

Deasemeni se pot efectua cursuri pentru ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata este mai mare de 3500 kg dar nu depaseste 4250 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750kg.

Nu necesita examen cu politia, se obtine o adeverinta (valabila doar pe teritoriul Romaniei), iar pe permis va fi trecut codul european armonizat “96”.

Categoria C

Durata cursului este de minim 7 saptamani (in functie de vechimea permisului de conducere).

Varsta minima este de 21 ani fara trei luni.

Categoria D

Durata cursului este de minim 8 saptamani (in functie de vechimea permisului de conducere).

Varsta minima este de 24 ani fara trei luni.

Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.

Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 26 întrebari pentru categoria B si 11 întrebari pentru categoriile C si D. Timpul afectat rezolvarii unui chestionar este de 30 de minute.

Proba practica consta in conducerea autoturismului/autocamionului/autobuzului în traseu (la Onesti).

Procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere conform OMAI nr. 268/2010, modificat si completat cu OMAI nr. 97/2015

Chestionare online